Bio

Francis Broekhuijsen, presentator en programmamaker met als specialiteit muziek, literatuur en kunst en cultuur, studeerde af als acteur aan De Toneelschool in Amsterdam. Tijdens zijn opleiding was hij niet alleen op het toneel te vinden maar werkte regelmatig achter de schermen als geluidstechnicus, licht en decorontwerper en producent. Alle aspecten van het vak lerend om zo een dieper begrip van het acteursvak te ontdekken.

Hij studeerde af met zijn solovoorstelling KRAPP naar Krapp’s laatste Band van Samuel Beckett waarmee hij op het ITS festival stond om vervolgens in de Stadsschouwburg te debuteren als Jozef in de eerste voorstelling van het Het Toneel Speelt, in Jozef in Dothan van Vondel. Als freelance acteur werkte hij nog vaker bij dit gezelschap in stukken van Huygens en Vondel, maar ook bij Toneelgroep Amsterdam, Het Rotheater en Toneelgroep De Trust, onder regie van respectievelijk Pierre Audi, Koos terpstra en Theu Boermans. Al snel werd hij gevraagd om onderdeel uit te maken van het vaste ensemble van het Nationale Toneel waar hij in vele voorstellingen van Johan Doesburg stond.

Francis Radio1
Na een aantal jaar besloot hij zijn andere talenten te exploreren en werd zo kunst en cultuur redacteur en programmamaker bij AT5, waar hij al jaren de vaste voice over voor was en ging zich zo meer en meer toeleggen op het presenteren en programmamaken voor diverse culturele instellingen zoals o.a. De Tolhuistuin, Internationaal literatuur festival Writers Unlimited, Robeco SummerNights Live, het ITS festival, RASA en de UITMarkt. Projecten waar hij nog steeds een graag geziene presentator en programmamaker voor is.
Hij maakte radio voor de ziekenomroep, kreeg een eigen programma op het kanaal van DJ Broadcast en Red Bull Musci Academy en werd regisseur en vast invaller voor het KRO Radio 1 programma, ‘De Nacht van het Goede Leven’ en inmiddels als co-host bij het programma ‘Time in a Bottle’ van actrice Mouna Goema Borgesius op 40Up-Radio.

Bij de Amsterdammer werd hij bekend als presentator van het AT5 programma Het Verkeer. Op een luchtige vrolijke wijze informeerde hij de kijker over opbrekingen en bouwprojecten in de stad.

Niet alleen presenteren maar ook de redactie, samenstelling, radioregie, produceren, kritisch meedenken en afstemmen met de opdrachtgever, het zijn vele kanten van zijn werk en met een volledige inzet en betrokkenheid die samenwerken met hem zo prettig maken.

Naast zijn skills als voice-over voor documentaires en commercials komt zijn liefde voor het theater in al zijn werk naar voren, het vertellen van een verhaal en het op een enthousiaste en betrokken manier meenemen van de kijker of luisteraar. Hij spreekt audioboeken in en is vaak op podia te zien waarbij hij gedichten en verhalen, soms uit zijn eigen pen, voorleest.

Als Captain Fisherman’sPants, zijn Dj Alter ego, luistert hij menig cultureel feestje muzikaal op en neemt de gasten op die manier mee in het verhaal van die avond.
Presenteren en het delen van zijn zeer muzikaal diverse smaak is voor hem de ideale combinatie van werken.

Vanuit een oprechte interesse naar de ander, is Francis Broekhuijsen, in staat om in zijn werk – zowel als presentator, moderator, programmamaker, DJ en als acteur – een brug te slaan tussen de kijker /luisteraar, de geïnterviewde en hemzelf, naar een wereld achter de ogen en oren, waar het geheim vonkt en de passie hoog oplaait.

Kijk hier naar een uitzending van DE NACHTZOEN en leer hem beter kennen.