‘Young Poets’ in ‘a Bottle’

Het is weer Poëzieweek, daarom extra aandacht voor jong talent.

Spot On Young Poets-Winternachten-Friday Night Unlimited-2019

Jonge dichters van Haagse middelbare scholen krijgen een podium in het Spot On Young Poets programma wat ik maak samen met het Haags Dichtersgilde, zij geven les in schrijven en performen, voor Writers Unlimited Winternachten Festival Den Haag, Museum Meermanno | House of the book en Jan Campert-Stichting
Op de avond tijdens het festival stel ik de leerlingen voor aan het publiek, lezen zij hun gedichten voor en krijgen ze door mijn gesprekken met nationale en internationale dichters een inkijk in het schrijverschap.
Dit jaar waren het Radna Fabias, winnaar Buddingh’-prijs 2018, Hemelbesem, Simon Witbooi uit Zuid-Afrika, Derek Otte, voormalig stadsdichter van Rotterdam en spoken-word artiest Lounar, Lou Lou Elisabettie.
Alle leerlingen waren om in een doosje te doen en te bewaren, wat een talenten.
Het was een feest om ze aan het festival publiek te mogen voorstellen.

Spot On Young Poets-Winternachten-Saturday Night Unlimited-2019

Na het programma is er een bijzonder traject van interviews en optredens.
Geraakt door alle bijzondere gedichten heb ik in de uitzending van 40UP Radio ‘Time in a Bottle’, wat ik samen met Mouna Goeman Borgesius maak, twee gedichten voorgelezen.

Het gedicht ‘Later’ van Julia Keukens, finaliste Jonge Campert Prijs, van de Vrije School Den Haag en het gedicht van Mirle Wittekoek, winnares Jonge Campert Prijs, van het Dalton College.
Volgende week de gedichten van de jonge schrijftalenten Noemi Lorenzo en Lois Vecchi.
Benieuwd?
Luister hier

Leve de poëzie!