Voet aan de (geboorte) grond

Broerenstraat Arnhem

Met mijn hoofd en lijf in het randstedelijke maar met mijn hart en herinnering in het Gelderse, is het voor mij extra bijzonder om mijn werk als presentator en moderator ook op mijn geboortegrond te mogen uitvoeren.

Groeidocument 025
Woensdag 31 oktober zal ik in de gemeente Overbetuwe precies tussen Nijmegen en Arnhem een bijzondere samenwerking tussen beide steden op cultureel gebied voorzitten. Cultureel Netwerk Arnhem en Cultureel Netwerk Nijmegen gaan onder leiding van De Vormforensen een brug slaan.

Update: Wethouder Cultuur van de gemeente Nijmegen Noël Vergunst en wethouder Cultuur van de gemeente Arnhem Hans de Vroome plantte een appelboom, ras de notaris, en spraken samen met de Cultuur Netwerken Arnhem en Nijmegen de wens uit voor een gezamenlijke missie: een cultureel aanbod voor één regio gebundeld in Het Groeidocument 025.
Het was een eer om zo met de voeten in de Gelderse klei getuigen te mogen zijn van een mooie impuls aan dit nieuwe initiatief.
Met water uit de Waal en uit de Jansbeek werd deze eeuwige vriendschap gezegend.

O.P.A.’s Next Best Thing.

Donderdag 1 november zal ik voor Ontwerp Platform Arnhem een avond modereren over de toekomst van het ding en het ding van de toekomst.
De vorige avond die ik voor hen voorzat over ‘Een Goed Ding’ tijdens FDFA was zeer geslaagd. Zeven ontwerpers spraken over wat voor een ontwerp goed maakt.
Aankomende avond genaamd ‘Next Best Thing’, is ook onderdeel van het jaar thema van O.P.A., Things.
Zijn levende dingen ook ‘things’ die een onderdeel kunnen worden van The Internet of Things? En wat wordt de volgende stap voor ontwerpers in een wereld waar je met een printer een eigen product kunt maken en je jouw eigen afval recyclet tot nieuw materiaal?
Ik zal in gesprek gaan met ‘designer of the unusual’ Eric Klarenbeek, winnaar van de New Material Award tijdens De Dutch Design Week en met ‘stadsastronaut’ en futuroloog Edwin Gardner van Monnik en met Roos Meerman, zij ontwierp een tactiele ervaring voor demente mensen en was één van Toekomstbouwers in het gelijknamige VPRO-programma .
Je kunt erbij zijn.