Verhalen van Ver: Wieteke van Dort

Fotocredit: Remco Zwinkels

Wanneer de eerste foto’s binnenkomen van het outreach programma ‘Verhalen van Ver’ en ‘Verhalen van de stad’ van het Winternachten Festival en Theater Dakota dat ik presenteerde en ik me opeens realiseer dat ik een van m’n helden heb mogen interviewen.
Zij, Aart Staartjes en Joost Prinsen stonden met hun spraakmakende programma’s aan de basis van mijn stap om ‘dat’ ook te willen en waarom ik nu ‘doe’ wat ik doe.
En dan de realisatie nu dat leeftijd niets uit maakt, want wát een verhalenverteller is Wieteke van Dort.

Fotocredit: Remco Zwinkels

Soepel, actief betrokken, tijdloos, doorleeft en met bakken humor nam zij mij en het publiek mee op haar reis door haar leven.
Remco Zwinkels pakte dit moment, als altijd, helemaal juist.