Happy Always

© Hans Sylvester

Het was een mooi jaar en ik wens je alvast fijne dagen en een heel voorspoedig 2016 waarin ik hoop dat we elkaar nog vaker tegen gaan komen en dat we samen het nieuwe jaar nog mooier gaan maken in samenwerken. Voor de camera, achter de microfoon, op festivals, live of opgenomen.
Mochten we elkaar mislopen, stuur me een bericht.
Ik sta je graag bij met een op maat gemaakte presentatie, invulling van een karakterrol, redactie, radio-regie, dj-set, of voice-over. Je ziet het, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Het oud uit en het nieuwe luid ik vast in met een gedicht van Johnny van Doorn.

Wordt dronken! (naar Charles Baudelaire – Enivrez vous)-Johnny van Doorn.

Men moet altijd dronken zijn.
Zo is het.
Dat is het enige waarom het gaat.
Om niet de vreselijke last van de tijd te voelen die uw schouders breekt en u buigt naar de aarde moet u aan 1 stuk dronken zijn.
Maar hoe?
Van wijn, poëzie, hasjiesj of deugd.
Het staat u vrij. Maar dronken moet u zijn.

En als u dan soms wakker wordt op de treden van het paleis, op het groene gras bij een sloot, in de sombere eenzaamheid van uw kamer, en u merkt dat uw roes al verminderd of verdwenen is, vraag dan aan de wind, aan de zee, aan de sterren, aan de vogels, aan de tijd, aan alles wat voorbij gaat, aan alles wat zucht, aan alles wat beweegt, aan alles wat zingt, aan alles wat spreekt, vraag dan, hoe laat het is!

En de wind, de zee, de sterren, de tijd, de vogels zullen u antwoorden: ” Het is tijd om dronken te worden”
Als u geen slaaf wilt zijn, gekweld door de tijd, wees dan dronken zonder ophouden, van wijn, poëzie, hasjiesj of deugd.

Het staat u vrij !

Tot in het nieuwe jaar!
Goede groet,
Francis