De Betovering 2018

De komende week gooi ik weer mijn trossen los, want het is weer tijd voor het Internationaal Kunstfestival voor de jeugd, De Betovering.
Een ongelooflijke selectie aan nationaal en internationaal jeugdtheater voorstellingen in
Den Haag. Het thema van het festival is Feest aan Zee.
Kinderen maken onderwaterwerelden in de festivalcentra, er zijn activiteiten bij de Pier, voorstellingen en workshops binnen het thema, er is extra aandacht voor kunstprogramma’s rondom Plastic Soep en het festival wordt afgesloten met een heuse Slipper-Flipper-Party.
Al laverend zal ik als mijn alter-ego Captain Macaroni – de iedereen verwelkomden soms goedlachse, soms grommende kapitein – de jonge matrozen meenemen over de woelige baren in mijn krakkemikkige schuit.
We onderzoeken de wondere wereld van de diepzee, gevuld met waanzinnige fantasie beesten, ontworpen door Reier Pos, en verder ontwikkeld door de jonge bezoekers.
Vrijdag 19 oktober presenteer ik de officiële opening in de Koninklijke Schouwburg en daarna ben ik te vinden in Theater aan het Spui. Maar ik ga ook langs bij andere theaters.
Je ziet me vanzelf voorbij stomen, met in mijn kielzog een school aan wonderlijke onderwaterwezens.

AHOY!