25 jaar AT5

AT5 bestaat 25 jaar.
 
Op de Toneelschool hing een briefje met ‘voice-over gevraagd voor nieuwszender’. Het papiertje scheurde ik van het prikbord, want een droombaan, en meldde me aan.
Zo kwam ik terecht bij de stadszender en, met twee keer per week alle promo’s inspreken, werd ik de vaste stem en in de wandelgangen op de Herengracht ‘The Voice’ genoemd.
Na jaren inspreken kwam ik na een tussenperiode terug als redacteur voor het Kunst en cultuur programma Artisjok, sprak vele AT5 producties in zoals ‘Het Noord-Zuid lijn journaal’, ‘Leef en Leer’ en ‘Elevator Pitch’ en werd met mijn debuut voor de camera als recensent voor het cultuurprogramma ‘UIT!’ gevraagd om een screentest te doen voor het programma, met cultstatus, ‘Het Verkeer’.
Op mijn eigen wijze ging ik, samen met mijn geweldige en hardwerkende collega’s, die rijden, produceren, filmen en monteren, bij At5 moet je een duizendpoot zijn, op pad. 
 
Als een soort Sir David Attenborough van het stadse leven, goed in het pak, naast de bonkige werknemer vaak in het oranje, wilde ik onderzoeken wat er allemaal komt kijken bij het verbeteren van de stad. En dat in 3,5 minuut.
Zo werd ik ‘het mannetje’ van Het Verkeer en ontsloot de stad haar verborgen plekjes.
Oprecht geïnteresseerd in de verhalen van de Amsterdammer leerde ik de achterkant van het werken aan de stad kennen en kreeg veel respect voor die mensen die onze stad bijhouden, onderhouden en mooier maken. 
 
Helaas is door de vernieuwing van de AT5 website veel oud beeldmateriaal niet meer online, de vooruitgang, maar deze laatste uitzending gelukkig nog wel. 
Het AT5 hart klopt nog altijd en mijn liefde voor Amsterdam en haar inwoners is, door het werken voor deze geweldige piratenbende die AT5 is, oneindig!
Ik wens je daarom met deze midweekse memorie, en dankbaar dat ik mijn steentje heb mogen bijdragen aan die 25 jaar, een:
‘Fijne dag!