5 mei Nieuwmarkt

Op 5 mei heet de Nieuwmarkt een dag lang De Bevrijdingsbioscoop. Een gratis openluchtbioscoop op het mooiste plein van Amsterdam, om Bevrijdingsdag in stijl te vieren. Deze hele dag zal ik plaatjes draaien en je gastheer zijn. En presenteer ik de grootste PubQuiz van Amsterdam!

Captain Fisherman'sPants


Overdag is er muziek, eten en genoeg drank. Denk aan de aprilfeesten, maar dan met betere gesprekken. Voor de actievelingen is er na het succes van vorig jaar, ook nu een expeditie. Voor de feitjesnerds is er de grootste pubquiz van Amsterdam, waar je te gekke prijzen kan winnen. Voor iedereen die verdoemd is tot volle trams: de hoofdprijs is een fiets!
De dag wordt afgesloten met een relevant en spectaculair programma.
Eerst zal Marja Vuijsje, schrijfster van o.a. het prachtige boek Ons Kamp, kort spreken over de buurt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens zal de documentaire The Island Of All Together vertoond worden. Als klap op de vuurpijl wordt op een gigantisch scherm de klassieker Soldaat van Oranje vertoond. We draaien de speakers volledig open en laten Rutger Hauer op zijn motor over de Nieuwmarkt brullen!

PROGRAMMA
16:00 DJ CAPTAIN FISHERMAN’S PANTS
17:00 NIEUWMARKT EXPEDITIE
18:00 OPEN AIR PUBQUIZ
20:30 THE ISLAND OF ALL TOGETHER
20:45 MARJA VUISJE (over de Nieuwmarkt Buurt in WOII)
21:00 SOLDAAT VAN ORANJE

Kijk hier naar de ontroerende trailer van The Island of all together.

Trailer ‘The Island of all Together’ (English subtitles) from Philip & Marieke on Vimeo.